1 slepice, 1 cibule,kořenová zelenina (1 menší petržel, kousek celeru,1 mrkev),5 kuliček černého pepře,3 kuličky nového koření,1,5 l vody,4 lžíce másla,3 lžíce hladké mouky,1/4 l mléka,1 žloutek,mletý muškátový květ dle chuti,petrželka, sůl,podle chuti zakysaná nebo sladká smetana
Očištěnou slepici rozdělte na porce, vložte do vařící osolené vody, přidejte koření kromě muškátového
květu, kořenovou zeleninu, neloupanou omytou cibuli a uvařte zvolna doměkka. Maso vyjměte, po vychladnutí
vykostěte a odložte, vývar přeceďte a nechte vychladnout. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji po částech prochladlým vývarem ze slepice, rozšlehejte metličkou a dobře povařte nejméně 20 - 30 minut dohladka, občas promíchejte, aby se nepřichytila ke dnu. Do husté omáčky nalijte mléko,ve kterém jste rozšlehali žloutek, za stálého míchání ještě povařte, ochuťte muškátovým květem, přidejte maso, usekanou petrželku, přisolte a prohřejte. Pokrm můžete zjemnit několika lžícemi smetany. Podávejte s těstovinami, dušenou rýží nebo s knedlíkem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Žádné komentáře:
Okomentovat