5. února 2010

Houbový bulgur

100 g špaldového bulguru,400 g čerstvých hub,2 střední cibule nebo 1 velká,olej, sůl, pepř, drcený kmín,600 g pórku,120 g strouhaného tvrdého sýra (eidam),Würzl nebo jiné ochucovadlo bez glutamanu

Bulgur zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a vařte asi 15 - 20 minut na mírném ohni až nasákne všechnu tekutinu a nechte pod pokličkou dojít. Houby očistěte a nakrájejte na kousky.Pórek nakrájejte na kolečka. Na rozehřátém oleji nechte zpěnit cibuli, přidejte houby a pórek, osolte, opepřete, okmínujte a nechte dusit do měkka. Do hotové houbové směsi zamíchejte uvařený bulgur a případně dochuťte ochucovadlem. Před podáváním posypte strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat