2. února 2010

Pikantní salát ze slepice

400 g vařeného slepičího masa,50 ml sójové omáčky,cca. 3 lžičky plnotučné hořčice,2 lžíce olivového oleje,3 - 4 chilli papričky,8 lžic vývaru,toastový chléb,8 lžic přírodního bílého vína nebo 3 lžíce vinného octa

Slepici uvařte doměkka v osolené vodě, vyjměte,nechte vychladnout, maso oberte. Do rozehřátého oleje rozkrájejte chilli papričku, mírně orestujte a nechte vychladnout. Maso rozeberete na jemné nudličky, ochuťte sójovou omáčkou, plnotučnou hořčicí,přidejte několik lžic vývaru, pálivý olej, bílé víno nebo vinný ocet a dochuťte solí. Nechte v chladu uležet a podávejte s toastovým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat