1 kuře,2 balíčky kysaného bílého zelí,sůl, drcený kmín
Kuře očistěte, omyjte, osušte, ze zelí slijte a vymačkejte šťávu, uchovejte ji. Kuře vycpěte zelím,zbytek vložte do pekáče. Položte kuře na zelí, osolte a pokmínujte je, podlijte šťávou ze zelí rozředěnou trochou vody, přiklopte pekáč a vložte do předehřáté trouby. Zapečte při 190 °C cca. 40 minut, odklopte, polijte kuře výpekem, dle potřeby podlijte vařící vodou, vraťte do trouby, snižte teplotu na 180 °C a nepřikryté za občasného polévání výpekem a podlévání horkou vodou upečte doměkka. Upečené kuře naporcujte, zelí z něj smíchejte se zelím v pekáči a vypečenou šťávou,rozložte na talířích a podávejte s bramborovými či houskovými knedlíky nebo s vařenými brambory.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat