3. února 2010

Slepice nadivoko

1 větší slepice,100 g tučné anglické slaniny, špeku nebo uzeného bůčku,l lžička grilovacího koření,3 lžíce sádla, případně oleje,l velká cibule,l lžíce kečupu,1 lžička rybízové marmelády,2 lžičky koření Divočina,kostka drůbežího bujónu,3 lžičky hladké mouky,50 ml červeného vína,sůl, voda,případně citrón a cukr na dochucení

Slepici očistěte, omyjte, osušte, rozdělte na 4 díly,prsa a stehna protkněte nudličkami slaniny nebo bůčku, mírně ji osolte, potřete grilovacím kořením a nechte v chladu několik hodin odležet. Před přípravou rozehřejte tuk, přidejte zbylou slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli, osmahněte ji dožluta, promíchejte,přidejte kečup, marmeládu, koření Divočina,vše zalijte horkou vodou s drůbežím bujónem, přiveďte k varu, vložte porce slepice a duste za občasného přelití, podlití a obracení doměkka. Měkké maso vyjměte a nechte na teple. Víno smíchejte se stejným množstvím vody, rozmíchejte v něm mouku, vlijte do vydušené šťávy, za stálého míchání přiveďte k varu a dobře cca. 10 minut provařte, případně dochuťe solí, citrónem nebo cukrem. Vložte porce masa, jde-li snadno od kosti, nejdříve je vykostěte. Podáváme s rýží a míchaným kompotem.

Žádné komentáře:

Okomentovat