3. února 2010

Kuře, knedlo, zelo

1 kuře,1 střední hlávka bílého zelí,grilovací kořenicí směs,několik plátků anglické slaniny,2 větší cibule, sůl

Kuře očistěte, omyjte, osušte, pomocí kuchyňských nůžek nebo sekáčku rozdělte na čtyři porce, posypte ze všech stran grilovacím kořením,případně dosolte (pozor – grilovací koření většinou sůl již obsahuje). Zelí nakrouhejte na jemné nudličky,cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Dno pekáče pokryjte vrstvou zelí, na ně rozložte cibuli a plátky slaniny, na to vše dejte kuře řeznou plochou dolů. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 °C bez podlévání asi hodinu, po vpichu do masa nesmí vytékat růžová šťáva. Podávejte s knedlíkem.


Žádné komentáře:

Okomentovat