3. února 2010

Jadranská pečená slepice s hořčicovou omáčkou

1 očištěná slepice,60 g másla, sůl,
Na omáčku: 40 g másla,1 lžíce hladké mouky,2 lžíce plnotučné hořčice,3 dl kyselé smetany,špetka cukru a soli,1 lžíce vinného octa, 2 žloutky


Očištěnou, omytou slepici rozdělte na porce,osolte, potřete olejem, vložte do pekáče, podlijte trochou vody a upečte v troubě při cca. 180 °C za častého podlévání vlastní šťávou doměkka.Z másla a hladké mouky mezitím připravte světlou jíšku, za stálého míchání do ní po částech přidávejte studenou vodu, dobře ji rozšlehejte a provařte aspoň 20 – 30 minut. Přidejte hořčici, ocet, smetanu, dobře promíchejte, mírně povařte, odstavte, opatrně do omáčky zašlehejte žloutky a dál již nevařte pouze ochuťte solí a cukrem. Hotovou omáčku přeceďte
na upečenou slepici a podávejte s bramborami, bílým chlebem a vařenou zeleninou

Žádné komentáře:

Okomentovat