2. února 2010

Hokaido s fazolkami a mořskými řasami

400 g čerstvých fazolek nebo 1 balení zmrazených, 1 velká cibule,1 kg omyté dýně hokaido bez semeníku, se slupkou,1 bobkový list, 2 hřebíčky, 3 kuličky nového koření,smetana ke šlehání nebo sójová smetana dle chuti, kvalitní olej, sůl,petrželka nebo pažitka, řeřicha, roketa atd. na ozdobení, voda a mořské řasy dle vlastního výběru

Čerstvé fazolky očistěte, zbavte stopek a vláken na „švu“, operte, vložte do osolené vařící vody,po chvilce varu odstraňte pěnu a zvolna vařte cca. 1 hodinu doměkka, zceďte, po prochladnutí pokrájejte na kousky podle obliby. Zmrazené fazolky upravte podle návodu na obalu. Cibuli nadrobno nakrájejte, dýni pokrájejte na malé kostky. V hlubší velké pánvi rozehřejte olej, zpěňte na něm cibuli,přidejte dýni, míchejte a restujte asi 3 minuty. Přilijte vařící vodu, promíchejte, přidejte koření a duste do změknutí.Často promíchejte a podle potřeby přilijte vařící vodu. Jakmile dýně změkne a částečně se rozvaří, odstavte,vyjměte koření, omáčku rozmixujte dohladka, osolte, podle chuti můžete zjemnit smetanou, krátce provařte,délkou varu či přidáním šlehačky nebo horké vody upravte konzistenci dle obliby, vložte fazolky a prohřejte.Podávejte bez přílohy či s vařenými brambory nebo těstovinami, na talíři ozdobte petrželkou a podobně.

Žádné komentáře:

Okomentovat