2 hrsti pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer),1 slepice, sůl,1menší cibule, stroužek česneku,několik kuliček pepře a nového koření,hladká mouka, 1 vejce, sodovka,olej na smažení, máslo na pokapání
Slepici očistěte, omyjte, vložte do hrnce s omytou cibulí ve slupce, neloupaným česnekem,kořením, solí a kořenovou zeleninou, uvařte doměkka.Vyndejte, nechte okapat, vychladnout,vyberte prsíčka, nakrájejte je napříč šikmo na plátky. Posolte je,obalte v těstíčku z rozšlehaného vejce, mouky a sodovky a usmažte po obou stranách dozlatova. Do vajíčka můžete předtím přimíchat koření dle obliby – pepř, papriku, bazalku, petrželku atd. Podávejte s bramborovou kaší, pokapané máslem, s plátkem citrónu a k tomu listový nebo okurkový salát či kyselou okurku. Zbytek slepice a vývar použijte na polévku nebo na pokrmy v různých omáčkách.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat