5. února 2010

Sledí karbanátky

300 g brambor uvařených ve slupce,450 g sleďů,2 lžíce citrónové šťávy,3 starší housky,2 lžíce kaparů,1 vejce,100 g strouhanky,1 lžíce usekané petrželky,sůl, pepř,4 lžíce rostlinného oleje,40 g másla,30 g hladké mouky,500 ml zeleninového vývaru,2 lžíce hořčice

Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Sledě operte, osušte, pokapejte citrónovou šťávou a nakrájejte na malé kousky. Ve vodě namočte housku a usekejte jednu lžíci kaparů. Ryby, brambory a housky,
z nichž jste vymačkali vodu, rozmačkejte na kaši.Přidejte vejce, nakrájené kapary, strouhanku, petrželku
a okořeňte. Ze směsi tvořte karbanátky, které usmažte na oleji dozlatova. Nakonec připravte světlou jíšku z másla a mouky. Podlijte ji vývarem a krátce povařte. Omáčku ochuťte hořčicí a zbytkem kaparů.Karbanátky podávejte s vařenými brambory, zalitými omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat