2. února 2010

Kuřecí thajská játra s rýží

300 g kuřecích jater, 2 čerstvé chilli papričky,6 černých čínských hub (Jidášovo ucho),2 lžíce oleje, 1 lžička cukru,1 stroužek česneku,2 středně velké cibule,2 lžíce sójové omáčky,2 lžíce citrónové šťávy,1 zelená paprika, 3 šalotky

Houby na 30 minut namočte do horké vody, vyjměte, nechte okapat, odkrojte případné zbytky nečistot na bázi a pokrájejte. Kuřecí játra operte a nakrájejte na menší kousky, česnek nakrájejte na plátky,papričky rozpulte, zbavte semeníků a nakrájejte na proužky, cibuli nakrájejte na půlkolečka, šalotku na kolečka, papriku bez semeníků na proužky. Na pánvi v oleji dozlatova osmažte česnek, přidejte cibuli a pálivé papričky a restujte další minutu, přidejte játra a za stálého míchání orestujeme dorůžova. Přidejte sójovou omáčku, cukr, citrónovou šťávu, houby a smažte ještě asi minutu. Nakonec vmíchejte na proužky nakrájenou papriku se šalotkou a velmi krátce osmažte.Podávejte s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat