300 g kuřecích jater, 2 čerstvé chilli papričky,6 černých čínských hub (Jidášovo ucho),2 lžíce oleje, 1 lžička cukru,1 stroužek česneku,2 středně velké cibule,2 lžíce sójové omáčky,2 lžíce citrónové šťávy,1 zelená paprika, 3 šalotky
Houby na 30 minut namočte do horké vody, vyjměte, nechte okapat, odkrojte případné zbytky nečistot na bázi a pokrájejte. Kuřecí játra operte a nakrájejte na menší kousky, česnek nakrájejte na plátky,papričky rozpulte, zbavte semeníků a nakrájejte na proužky, cibuli nakrájejte na půlkolečka, šalotku na kolečka, papriku bez semeníků na proužky. Na pánvi v oleji dozlatova osmažte česnek, přidejte cibuli a pálivé papričky a restujte další minutu, přidejte játra a za stálého míchání orestujeme dorůžova. Přidejte sójovou omáčku, cukr, citrónovou šťávu, houby a smažte ještě asi minutu. Nakonec vmíchejte na proužky nakrájenou papriku se šalotkou a velmi krátce osmažte.Podávejte s rýží.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat