kuře,1 balíček mražené zeleniny s kukuřicí,hladká mouka,1 vejce,strouhanka,olej
Na bešamel : 2 lžíce másla,4 lžíce hladké mouky,150 ml mléka,sůl, pepř
Kuře opečte, maso oberte a natrhejte či nakrájejte na malé kousíčky. Zeleninu orestujte na malémmnožství oleje, vyjměte, nechte olej okapat a přidejte k masu. Bešamel připravte tak, že necháte rozpustit máslo, přidáte mouku, lehce osmahnete a zalijete mlékem. Podle množství mléka bude hustý bešamel. Bešamel za stálého míchání provařte na nejslabším stupni asi 5 -15 minut dohladka, přimíchejte jej k masu se zeleninou, promíchejte, dochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout. Z hmoty tvarujte kuličky, obalujte je v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a smažte ve větším množství oleje nebo ve fritovacím hrnci. Podávejte horké jako pochoutku k nápojům nebo i jako hlavní chod s brambory,bamborovou kaší a salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat