3. února 2010

Slepice s ďábelským kořením

1 slepice,2 hrsti krájené kořenové zeleniny (mrkev petržel, celer),6 dl mléka,6 stroužků česneku,půl lžičky mletého pepře,1 lžíce ďábelského koření,1 lžíce škrobu,máslo

Slepici očistěte, omyjte, rozpulte, vložte do osolené vařící vody s kořenovou zeleninou a uvařte doměkka. Poté ji vyjměte, nechte okapat a rozporcujte.Vývar použijte na polévku. V hrnku rozšlehejte mléko s česnekem, pepřem,ďábelským kořením a škrobem. Do této směsi naložte asi na 2 hodiny porce uvařené slepice. Potom je rozložte na vymaštěný pekáč, na každou dejte oříšek másla, zalijte zbytkem marinády a dejte zapéci do vyhřáté trouby. Jako přílohu podávejte vařené brambory a zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat