2. února 2010

Kuřecí kousky na zeleninovém podkladu

4 kuřecí stehenní řízky,olivový olej,sójová omáčka,sůl,pepř,adžika nebo gyros koření,citrónová šťáva,1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana,2 střední rajčata,1 zelená a 1 červená paprika,1 salátová okurka,1 hlávkový salát,50 g eidamu nebo 2 lžíce parmazánu

Maso nakrájejte na kostičky nebo proužky, naložte do koření, sójové omáčky a olivového oleje a nechte odležet.Mezitím natrhejte hlávkový salát, vložte jej do mísy, přidejte nakrájenou zeleninu, vše promíchejte s citrónovou šťávou a bílým jogurtem nebo smetanou a rozdělte na talíře. Maso zprudka opečte na pánvi a rozdělte na porce salátu. Posypte nastrouhaným eidamem nebo parmazánem a podávejte s opečenými bagetkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat