4 kuřecí řízky,3/4 kg syrových brambor,1-2 cibule,,3 stroužky česneku, sůl, pepř, drcený kmín, tuk na vymazání pekáčku, 250 ml smetany ke šlehání, 150 g eidamu
Maso omyjte, osušte, mírně paličkou nebo pěstí naklepejte,osolte a opepřete. Sýr nahrubo nastrouhejte. Brambory omyjte kartáčkem, odstraňte případná očka, nakrájejte je na plátky asi 1cm silné. Vymažte pekáč, poklaďte dno polovinou brambor, osolte je a okmínujte. Posypte polovinou cibule a česneku,poklaďte plátky masa, posypte je zbytkem cibule a česneku, uzavřete vrstvou brambor, opět je posolte,okmínujte a zalijte smetanou. Dejte do vyhřáté trouby péct při cca. 200 °C asi na 50 - 60 minut.Jakmile začnou zlátnout brambory, smetana zhoustne,maso je na vpich měkké a nevytéká z něj růžová šťáva, posypte povrch sýrem, nechte zapéct dokud se neroztaví a nezačne zlátnout. Podávejte se zeleninovým salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat