2. února 2010

Kuřecí prsíčka se špenátem

150 g pohanky,1/2 l zeleninového vývaru,300 g čerstvého špenátu,100 g žampiónů,1 mrkev,150 g kuřecích prsíček,1 svazeček pažitky,1 lžíce medu,6 lžic octa, sůl, pepř,8 lžic olivového oleje

Pažitku jemně usekejte, smíchejte s medem, octem,solí, pepřem a 2 lžícemi oleje v hladkou zálivku.Pohanku propláchněte, vysypte do vařícího vývaru,4 minuty mírně povařte a nechte pod pokličkou nabobtnat, přebytečný vývar zceďte. Kuřecí prsíčka osolte, opepřete a opečte na oleji v pánvi cca.10 minut po obou stranách dozlatova. Vyjměte, na zbylém tuku krátce osmahněte plátky žampiónů. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka, maso nakrájejte na nudličky, listy špenátu omyjte, vše urovnejte na talíře,přidejte žampióny a pohanku, bohatě zakápněte zálivkou a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat