1 velké kuře,3 stroužky česneku,1/2 osminky másla,1 lžíce plnotučné hořčice,3 lžíce oleje,strouhaná houska
šťáva z 1 citrónu,2 špetky sušené dobromysli (oregana),1 lžička koření kari,1 1/2 lžičky soli,kuřecí vývar nebo horká voda
Kuře očistěte, omyjte, osušte a rozčtvrťte. Česnek utřete se solí, smíchejte s hořčicí, kari koření,rozemnutou dobromyslí, citrónovou šťávou, olejem do hladké pasty, kuře jí ze všech stran důkladně potřete a nechte odležet přes noc v chladu. Marinované maso dejte do pekáče, poklaďte kousky másla, posypte strouhankou,mírně podlijte vodou a vložte do vyhřáté trouby. Pečte při 190 – 200 °C doměkka, občas přelévejte výpekem a podle potřeby podlévejte vývarem nebo horkou vodou. Podávejte s rýží nebo bramborem a listovým salátem či kompotem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat