1 kuře,1/2 litru černého piva,2 lžíce rozpuštěného másla,sůl,drcený kmín
Kuře očistěte, omyjte, osušte,osolte zevnitř i zvnějšku, vložte do pekáče, posypte kmínem, podlejte trochou piva, přiklopte a vložte do předehřáté trouby. Zapečte při 190 °C cca. 40 minut, polijte povrch kuřete máslem, je-li třeba, podlijte je pivem,znovu přiklopte, snižte teplotu na 180 °C a pečte 15 – 20 minut. Odklopte pekáč, polijte kuře výpekem,podlijte pivem a nepřiklopené dále pečte, často přelévejte výpekem a podlévejte podle potřeby pivem.Častým přeléváním výpekem s černým pivem získá kůrčička příjemně tmavou barvu. Podávejte s dušeným červeným zelím a bramborovými nebo chlupatými knedlíky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat