3. února 2010

Kuře á la kachna na tmavém pivě

1 kuře,1/2 litru černého piva,2 lžíce rozpuštěného másla,sůl,drcený kmín

Kuře očistěte, omyjte, osušte,osolte zevnitř i zvnějšku, vložte do pekáče, posypte kmínem, podlejte trochou piva, přiklopte a vložte do předehřáté trouby. Zapečte při 190 °C cca. 40 minut, polijte povrch kuřete máslem, je-li třeba, podlijte je pivem,znovu přiklopte, snižte teplotu na 180 °C a pečte 15 – 20 minut. Odklopte pekáč, polijte kuře výpekem,podlijte pivem a nepřiklopené dále pečte, často přelévejte výpekem a podlévejte podle potřeby pivem.Častým přeléváním výpekem s černým pivem získá kůrčička příjemně tmavou barvu. Podávejte s dušeným červeným zelím a bramborovými nebo chlupatými knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat