2. února 2010

Španělská paella

50 dkg kuřecího nebo půl vepřového masa a půl kuřecího,1 dl olivového oleje,1 nožička čabajky,1 velká červená paprika,6 stroužků česneku,1 balíček oliv,1 malá konzerva hrášku,8 velkých krevet nebo 200 g mražených loupaných krevetek,2 hrnky rýže, nejlépe kulatozrnné,4 hrnky drůbežího vývaru (i z kostky),1 lžička soli,1 lžíce koření na paellu,1 limetka

Na větší pánvi orestujte maso pokrájené na větší kousky, přidejte klobásu nakrájenou na tenká kolečka, nakrájenou papriku a česnek nakrájený na tenké plátky.Vše chvíli restujte, pak přidejte okapaný hrášek a nepropláchnutou rýži a vše 3 minuty restujte. Přidejte koření, zalijte vývarem a 5 minut prudce vařte,pak ztlumte teplotu a duste nepřikryté. Po 10 minutách rozložte na povrch olivy, krevety a dílky limetky a duste tak dlouho, až se všechna tekutina vyvaří.

Žádné komentáře:

Okomentovat