300 – 400 g čočky, cibuli, kysanou smetanu, hladkou mouku, sůl, ocet, petrželku, pažitku, kopr.
Čočku necháme nabobtnat a s oloupanou cibulí ji uvaříme. Po uvaření vybereme cibuli a vývar necháme do poloviny čočky. V jednom kalíšku zakysané smetany rozkvedláme lžičku hladké mouky, zalijeme čočku a necháme chvíli povařit. Podle chuti osolíme, ochutíme troškou octa, nakrájenou petrželkou, pažitkou, nebo koprem. Podáváme s uzeným a vejci na hniličku.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. února 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat