3. února 2010

Kuře Yassa

1 kuře,6 lžic oleje,3 zelené citróny nebo limetky,3 střední cibule,1 čerstvá chilli paprička nebo lžička mletého chilli,sůl, pepř

Kuře Yassa  musíme 24 hodiny před vlastní tepelnou úpravou marinovat : Cibule drobně nakrájejte, chilli papričku velmi jemně usekejte,obojí smíchejte se 3 lžícemi oleje, šťávou ze 2 citrónů,do této marinády vložte kuře nasekané na menší kousky a dobře je v ní promíchejte. Uložte přikryté na 24 hodin do chladu a několikrát během té doby vše znovu promíchejte.Před tepelnou úpravou maso z marinády vyndejte a nechte trochu okapat.V hlubší pánvi rozhřejte 2 lžíce oleje, maso v něm zprudka ze všech stran opečte, během opékání je rychle promíchávejte a obracejte nejlépe dvěma dřevěnými špachtlemi najednou.Zmírněte teplotu, přeceďte na maso marinádu a nechte ji trochu okapat z cibule. Na jiné pánvi rozehřejte zbývající lžíci oleje, osmahněte na něm okapanou cibuli z marinády, přidejte ji do pánve k masu, duste doměkka, podle potřeby podlévejte vařící vodou, ke konci ochuťte solí a pepřem. Podávejte s vařenou či dušenou rýží, obložte plátky zbývajícího citronu.

Žádné komentáře:

Okomentovat