2. února 2010

Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem

500 g kuřecích prsíček,olej, 1 cibule, 1/4 l mléka,2 větší stroužky česneku,200 g listového špenátu,40 g másla, 2 lžíce hl. mouky,špetka muškátového květu,1 krabička sýra typu apetito,100 g strouhaného eidamu,sůl, pepř, 200 ml smetany

Maso nakrájejte na malé kousky a v hlubší pánvi zprudka opečte na oleji. Osolte, opepřete, přidejte najemno pokrájenou cibuli. Špenát pokrájejte,společně s najemno pokrájeným česnekem přidejte k masu a pod pokličkou duste doměkka. V rendlíku rozpusťte máslo, přidejte mouku, udělejte světlou jíšku, zalijte ji mlékem, dobře rozmíchejte a provařte ji dohladka, přidejte oba sýry a míchejte dokud se nerozpustí. Osolte, opepřete, přidejte
muškátový květ, provařenou omáčku zalijte smetanou a přidejte k masu se špenátem. Nechte ještě povařit a podávejte s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat