200 g kuřecího pečeného nebo vařeného masa,2 vejce,sůl, pepř,sekaná petrželka,1 balíček listového těsta,2 bílky,50 ml mléka,voda
Maso umelte, vejce uvařte natvrdo a usekejte, společně promíchejte s petrželkou, osolte a opepřete. Je-li směs příliš suchá, přidejte lžičku vody. Těsto rozválejte na plát cca. 3 mm silný, na polovině vyznačte(nevykrajujte) formičkou kolečka, do jejich středu naklaďte hromádky masa, obvod naznačených koleček potřete jedním bílkem,rozšlehaným s vodou. Hladkou polovinu plátu přehněte (přehoďte) přes vyznačená kolečka s náplní. Těsto kolem hrbolků s náplní a mezi nimi pečlivě přitiskněte, formičkou vykrájejte kulaté pirožky. Zbytky těsta složte na sebe, rozválejte a opět naplňte. Pirožky poklaďte na plech vyložený pečicím papírem, potřete mlékem s druhým rozšlehaným bílkem, vložte do předehřáté trouby a pečte při 200 – 220 °C
cca. 20 minut dozlatova, až se pirožky nafouknou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat