2. února 2010

Kuře na medu s česnekem, mandlemi a tmavou rýží

1 kuře,1 - 2 hlavičky česneku,med, máslo,100 g mandlí,drcený kmín,kari koření,300 g rýže,1 cibule, 1 paprika,kari, 5 lžic kečupu,sladká sójová omáčka

Omyté a očištěné kuře vložte do pekáče. Pomažeme je vně i zevnitř medem, posypte kari kořením, kmínem a podlijte vodou. Polovinu česneku oloupejte a prolisujte kolem kuřete do vody (nikoliv na kuře). Kuře dejte péct do předehřáté trouby o teplotě 170 °C.Mezitím spařte mandle, zchlaďte je studenou vodou, vymačkejte ze slupek a rozkrájejte na půlky. Když kuře začíná chytat barvu a tvoří se kůrka oloupejte zbytek česneku, rozmačkejte jej tentokrát na kuře a posypte mandlemi. Dejte opět péct do trouby. Uvařte rýži. Na pánvi osmahněte na másle drobně nakrájenou cibuli,přihoďte na proužky nakrájenou kapii bez semeníků a chvilku restujte. Zalijte kečupem, nechte 5 minut restovat, přidejte vařenou rýži a promíchejte. Zastříkněte sójovou omáčkou, aby rýže dostala mírně tmavé zabarvení, podle chuti dosolte, opepřete, chvilku míchejte a odstavte. Vyndejte z trouby kuře, naporcujte je a podávejte s rýžovou směsí.

Žádné komentáře:

Okomentovat