1 kuře,1 - 2 hlavičky česneku,med, máslo,100 g mandlí,drcený kmín,kari koření,300 g rýže,1 cibule, 1 paprika,kari, 5 lžic kečupu,sladká sójová omáčka
Omyté a očištěné kuře vložte do pekáče. Pomažeme je vně i zevnitř medem, posypte kari kořením, kmínem a podlijte vodou. Polovinu česneku oloupejte a prolisujte kolem kuřete do vody (nikoliv na kuře). Kuře dejte péct do předehřáté trouby o teplotě 170 °C.Mezitím spařte mandle, zchlaďte je studenou vodou, vymačkejte ze slupek a rozkrájejte na půlky. Když kuře začíná chytat barvu a tvoří se kůrka oloupejte zbytek česneku, rozmačkejte jej tentokrát na kuře a posypte mandlemi. Dejte opět péct do trouby. Uvařte rýži. Na pánvi osmahněte na másle drobně nakrájenou cibuli,přihoďte na proužky nakrájenou kapii bez semeníků a chvilku restujte. Zalijte kečupem, nechte 5 minut restovat, přidejte vařenou rýži a promíchejte. Zastříkněte sójovou omáčkou, aby rýže dostala mírně tmavé zabarvení, podle chuti dosolte, opepřete, chvilku míchejte a odstavte. Vyndejte z trouby kuře, naporcujte je a podávejte s rýžovou směsí.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat