1 slepice, 100 g másla, 30 - 50 g slaniny (špeku), 1 velká cibule,1 lžíce sladké mleté papriky, 250 ml sladké smetany,70 g hladké mouky, špetka pepře, sůl,
Slepici rozdělte na 8 – 10 menších porcí, prošpikujte slaninou, osolte, cibuli drobně pokrájejte. Na hluboké pánvi nebo v těžkém kastrolu rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibulku, vložte maso a nepříliš prudce je ze všech stran opečte. Zasypte paprikou, pepřem, promíchejte a hned zalijte trochou vařící vody. Duste pod pokličkou doměkka, občas porce obraťte a případně podlijte horkou vodou. Měkké maso vyjměte,šťávu vysmahněte až na tuk, zaprašte moukou, mírně osmahněte,zalijte po částech vodou za neustálého míchání. Omáčku vařte aspoň 20 – 30 minut až je hladká a zahoustlá, přidejte smetanu, promíchejte,provařte, přeceďte a protlačte přes jemný cedník. Vložte do ní maso a ještě chvíli poduste, aby se porce prohřály. Podávejte s noky, dušenou rýží, případně s houskovým knedlíkem
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat