2. února 2010

Slepice na paprice

1 slepice, 100 g másla, 30 - 50 g slaniny (špeku), 1 velká cibule,1 lžíce sladké mleté papriky, 250 ml sladké smetany,70 g hladké mouky, špetka pepře, sůl,

Slepici rozdělte na 8 – 10 menších porcí, prošpikujte slaninou, osolte, cibuli drobně pokrájejte. Na hluboké pánvi nebo v těžkém kastrolu rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibulku, vložte maso a nepříliš prudce je ze všech stran opečte. Zasypte paprikou, pepřem, promíchejte a hned zalijte trochou vařící vody. Duste pod pokličkou doměkka, občas porce obraťte a případně podlijte horkou vodou. Měkké maso vyjměte,šťávu vysmahněte až na tuk, zaprašte moukou, mírně osmahněte,zalijte po částech vodou za neustálého míchání. Omáčku vařte aspoň 20 – 30 minut až je hladká a zahoustlá, přidejte smetanu, promíchejte,provařte, přeceďte a protlačte přes jemný cedník. Vložte do ní maso a ještě chvíli poduste, aby se porce prohřály. Podávejte s noky, dušenou rýží, případně s houskovým knedlíkem

Žádné komentáře:

Okomentovat