1 kapoun (případně mladší slepice nebo kohout),100 g slaniny (špeku),80 g másla,slepičí nebo kuřecí vývar, eventuálně voda
Máslo rozpusťte.Kapouna očistěte,omyjte, osušte, osolte,prsa prošpikujte slaninou.Vložte do pekáče hřbetem nahoru, pokapejte trochou másla,podlijte vývarem nebo vodou, přiklopte,vložte do vyhřáté trouby a pečte 40 minut při 190 °C. Poté odklopte,kapouna otočte prsy vzhůru, pokapejte máslem a pečte cca. 45 minut doměkka.Průběžně střídavě potírejte máslem a polévejte výpekem. Slepici nebokohouta, protože mají maso tužší, předem buď poduste nebo do poloměkka uvařte na polévku, poté teprve protáhněte slaninou a upečte jako kapouna.Podávejte s rýží nebo bramborem a listovým salátem či kompotem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat