2. února 2010

Surinamské kuře v zelí

1 celé vykuchané a očištěné kuře,500 g kysaného zelí,1 velká cibule,1 feferonka,1 červená kapie,čtvrt lžičky mletého zázvoru,100 g slaniny,2 lžíce oleje, sůl

Na oleji v hlubší pánvi nebo těžkém kastrolu zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, na ni vložte pokrájené zelí i s lákem, promíchejte, snižte teplotu a přiklopte.Kuře naporcujte na několik malých kousků,osolte a zprudka po všech stranách osmahněte na nakrájené a rozškvařené slanině. Přidejte je k zelí,ochuťte nakrájenou feferonkou a zázvorem, promíchejte a společně pod poklicí duste do poloměkka.Doplňte na kostičky nakrájenou očištěnou kapií,promíchejte a doduste doměkka. Podle potřeby během dušení podlévejte horkou vodou a zamíchejte. Podávejte s rýží uvařenou s několika kousky hřebíčku

Žádné komentáře:

Okomentovat