1 slepice, 1 kg brambor,50 g rýže, 2 velké cibule,100 g másla, sůl a mletý pepř,1 lžička mleté sladké papriky,petrželová nať,vnitřnosti ze slepice, případně kuřecí,drůbky
Osmahněte na másle drobně krájenou cibuli, přidejte opranou rýži, podlijte horkou vodou a duste do poloměkka. Drůbky nakrájejte na menší kostičky, přidejte k rýži, osolte, opepřete,přidejte mletou papriku a vzniklou nádivku dobře promíchejte. Očištěnou a omytou slepici zevnitř osolte, nadijte nádivkou, zašijte, několikrát propíchněte vidličkou a dejte vařit do přiměřeného množství vařící osolené vody. Když slepice změkne, vyjměte jiz polévky a zapečte ve vymaštěném pekáči ještě asi půl hodiny s plátky nakrájených brambor, osolených a zbarvených mletou paprikou. Slepici rozdělte na porce a s pečenými brambory podávejte sypané sekanou petrželkou, se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat