1 kg očištěné dužniny dýně hokaido bez semen, se slupkou,90 g oleje nebo másla,1/4 lžičky mleté skořice,1/4 lžičky čerstvě mletého bílého pepře,1 hřebíček,cca 1/2 l vody,3/4 l mléka,1 - 2 lžíce zakysané smetany
Dýni nakrájejte na kostky, překulte v horkém tuku, zalijte horkou vodou,přidejte koření a vařte doměkka. Část vody slijte (uchovejte ji), odstraňte hřebíček a dýni dohladka rozmixujte. Přidejte mléko a podle chuti vývar, uveďte do varu a krátce provařte, osolte, zjemněte smetanou případně dořeďte vývarem, dobře promíchejte a krátce povařte. Podávejte s nasucho opečenými krutony nebo mírně opraženými loupanými dýňovými semínky. Na talíři můžete posypat sekanou petrželkou nebo řeřichou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Žádné komentáře:
Okomentovat