3. února 2010

Krémová polévka hokaido

1 kg očištěné dužniny dýně hokaido bez semen, se slupkou,90 g oleje nebo másla,1/4 lžičky mleté skořice,1/4 lžičky čerstvě mletého bílého pepře,1 hřebíček,cca 1/2 l vody,3/4 l mléka,1 - 2 lžíce zakysané smetany

Dýni nakrájejte na kostky, překulte v horkém tuku, zalijte horkou vodou,přidejte koření a vařte doměkka. Část vody slijte (uchovejte ji), odstraňte hřebíček a dýni dohladka rozmixujte. Přidejte mléko a podle chuti vývar, uveďte do varu a krátce provařte, osolte, zjemněte smetanou případně dořeďte vývarem, dobře promíchejte a krátce povařte. Podávejte s nasucho opečenými krutony nebo mírně opraženými loupanými dýňovými semínky. Na talíři můžete posypat sekanou petrželkou nebo řeřichou.

Žádné komentáře:

Okomentovat