2. února 2010

Kuřecí aspik

želatina na aspik,6 lžic studené vody,1 kuře,4 kuličky nového koření,sůl, 1 špetka tymiánu,1 1/4 l vody, koriandr,2 lístky bobkového listu,8 kuliček celého pepře,mletý černý pepř,1 sklenice sterilované zeleniny,2 kostky slepičího bujónu

Želatinu přelijte 6 lžícemi studené vody a nechte nabobtnat. Do hrnce nalijte vodu, osolte, přidejte koření, bujón, kuře, uvařte doměkka a vyndejte. Kůži sundejte a umelte, maso nakrájejte na větší kousky,vývar sceďte. 6 dl vývaru přiveďte opět k varu, odstavte,vložte namočenou želatinu a míchejte do hladkého rozpuštění. Přimíchejte maso, umletou kůži a nasekanou sterilovanou zeleninou. Důkladně promíchanou směs nalijte do formy a dejte do lednice ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat