1 dýně hokaido,grilovací koření (nebo jiná směs dle obliby),tvrdý sýr, nakrájený na tenké plátky,česnek dle chuti, nakrájený na tenké plátky (můžete vynechat),600 g brambor,olej na smažení
Brambory důkladně odrhněte ve vodě kartáčkem,nechte okapat a nakrájejte na plátky cca. 5 mm silné,osušte je a poklaďte na plech s pečicím papírem. Rozehřejte troubu na 200 °C. Dýni omyjte, zbavte semeníku,
i se slupkou nakrájejte na plátky silné cca. 5 mm,z obou stran posypte kořenicí směsí a nechte ji chvilku
natáhnout. Plech s bramborami vložte do trouby a nechte péct, dokud se na povrchu brambor nezačnou
tvořit zlaté až hnědé vypoukliny. Na pánvi rozehřejte trochu oleje, poklaďte na něj plátky dýně, přiklopte
pokličkou a opečte z jedné strany dorůžova. Plátky otočte, případně poklaďte česnekem, znovu přiklopte
pokličkou a chvíli pečte. Těsně před dokončením na ně položte plátky sýra, opět přiklopte a opékejte, dokud se sýr nerozpustí. Podávejte s pečenými plátky brambor a zeleninovým salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat