3. února 2010

Hokaido se sýrem a bramborami

1 dýně hokaido,grilovací koření (nebo jiná směs dle obliby),tvrdý sýr, nakrájený na tenké plátky,česnek dle chuti, nakrájený na tenké plátky (můžete vynechat),600 g brambor,olej na smažení

Brambory důkladně odrhněte ve vodě kartáčkem,nechte okapat a nakrájejte na plátky cca. 5 mm silné,osušte je a poklaďte na plech s pečicím papírem. Rozehřejte troubu na 200 °C. Dýni omyjte, zbavte semeníku,
i se slupkou nakrájejte na plátky silné cca. 5 mm,z obou stran posypte kořenicí směsí a nechte ji chvilku
natáhnout. Plech s bramborami vložte do trouby a nechte péct, dokud se na povrchu brambor nezačnou
tvořit zlaté až hnědé vypoukliny. Na pánvi rozehřejte trochu oleje, poklaďte na něj plátky dýně, přiklopte
pokličkou a opečte z jedné strany dorůžova. Plátky otočte, případně poklaďte česnekem, znovu přiklopte
pokličkou a chvíli pečte. Těsně před dokončením na ně položte plátky sýra, opět přiklopte a opékejte, dokud se sýr nerozpustí. Podávejte s pečenými plátky brambor a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat