300 g vařeného slepičího masa,100 g pečeného vepřového bůčku,olej,20 g hladké mouky,150 ml mléka,1 žemle,2 vejce,1 cibule,40 g strouhanky,mletá paprika,mletý černý pepř, sůl,hladká mouka na obalení, strouhanka na obalení
Slepičí a vepřové maso umelte spolu se dvěmi lžícemi vývaru nebo drobně pokrájejte.Ze dvou lžic oleje, drobně pokrájené cibule a z 20 g hladké mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji 100 ml mléka a uvařte hustý
bešamel, popřípadě trochu rozřeďte vývarem.Žemli pokrájenou na plátky zvlhčete zbylým mlékem a nechte chvíli stát. Po prosáknutí ji rozmělněte, přidejte maso,bešamel, sůl, koření, 1 vejce a tolik prosáté strouhanky, aby vznikla tužší hmota.Udělejte z ní osm kroket, obalte je v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném se lžící mléka a ve strouhance a usmažte po obou stranách dorůžova na rozehřátém oleji. Podávejte s vařenými brambory a s tatarskou omáčkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat