14. ledna 2017

Fazolový hrnec se zeleninou a uzeným masem

150 g bílých fazolí, 250 g uzeného masa, 100 g pikantní klobásy, 400 g kořenové zeleniny, 200 g brambor, kostka masoxu, větší cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté papriky, olej, sůl, pepř 
Fazole přes noc namočíme do studené vody. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, klobásu na kolečka, maso a brambory na malé kostičky.Fazole dáme vařit spolu s masoxem. Mouku, olej, sůl, nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek smícháme. Když jsou fazole poloměkké, přidáme zeleninu, maso a za občasného promíchání vaříme. Asi 10 minut před koncem přidáme klobásu a brambory. Z mouky připravíme zápražku, stáhneme ji z ohně, přimícháme mletou papriku, přilijeme trochu vody, rozvaříme a přes síto propasírujeme do polévky. Polévku dochutíme a už jen krátce povaříme.