3. února 2010

Slepičí prsíčka smažená v ořechách

2 slepice,2 bílky,hrst sekaných vlašských ořechů,3 lžíce bramborové škrobové moučky,2 lžíce brandy nebo jiného alkoholu,špetka soli,olej na smažení

Slepice očistěte, omyjte, osušte,vyjměte prsíčka, zbytek použijte na polévku nebo dušenou úpravu s omáčkou. Slepičí prsíčka bez kůže pokrájejte napříč na plátky silné 1 cm. Vložte je do misky, důkladně namočte
v alkoholu a osolte. Nechte 20 minut stát. Bílky lehce našlehejte,přidejte bramborovou moučku a pečlivě
rozmíchejte. Marinované kousky slepičího masanechte okapat, namáčejte do bílků s bramborovou moučkou, poté je obalte ořechy. Smažte ve větším množství rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova, vyjměte a nechte okapat na ubrouscích. Horké podávejte s bramborami a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat