2. února 2010

Kuře po selsku

1 velké kuře,100 g anglické slaniny,150 g oleje,1 3/4 kg brambor,1 velká cibule,1 svazeček libečku,50 g uzeného bůčku,2 lžíce rajčatového protlaku,vývar, pepř, sůl

Očištěné kuře rozporcujte, osolte, opepřete a na oleji ze všech stran opečte. Vyjměte, ve šťávě opečte kolečka oloupaných brambor i kolečka cibule. Připravené maso urovnejte do zapékací misky, poklaďte opečenými brambory s cibulkou a přelijte vývarem, ve kterém jste rozmíchali kečup. Podle chuti osolte a přidejte libeček ve svazečku. Pokrm duste v troubě doměkka, libeček ke konci úpravy vyjměte. Porce na talířích můžete ozdobit čerstvou zeleninou - kolečky rajčat, proužky paprik nebo alespoň usekanou zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat