5. února 2010

Sardinky s rajčaty a čočkou

2 lžíce olivového oleje,1 červená cibule, oloupaná a nakrájená najemno,1 oranžové čili bez semen, pokrájené najemno,1 plechovka (cca 400 g) čočky, propláchnuté a okapané,450 g rajčat bez semen a pokrájené,8 sardinek,1 lžíce jemně nakrájeného čerstvého koriandru,sůl,čerstvě mletý černý pepř,citrónové podélné čtvrtky na ozdobu

Udělejte na sardinkách několik zářezů. Nahřejte v pánvi olej, přidejte cibuli a osmahněte 3-4 minuty nebo než změkne. Přidejte čili a smažte další dvě minuty. Přidejte čočku, rajčata, 4 lžíce vody a za stálého míchání duste 3-4 minuty.Mezitím okořeňte sardinky a posypejte je koriandrem. Rozehřejte pánev na rožnění a rožněte sardinky 3-4 minuty na jedné straně, pak 3-4 minuty na straně druhé, než jsou hotové. Rozdělte čočku na 4 talíře, dejte nahoru sardinky a podávejte ozdobené citrónovými půlměsíčky

Žádné komentáře:

Okomentovat