2. února 2010

Sváteční kuřecí řízky

4 prsní řízky z kuřete,4 čerstvé žampiony,sůl,máslo,50 g zmrazeného hrášku a mrkve,sekaná petrželka,vejce, olej,mouka,strouhanka

Řízky naklepejte, zeleninu rozmrazte. Houby nakrájejte nadrobno, osmahněte na troše másla a nechte vystydnout. Asi 20 g másla utřete se solí,přidejte zeleninu a houby, dobře promíchejte,ze směsi vyrobte v alobalu 4 válečky, nechte je ztuhnout v chladničce. Válečky zabalte do řízků,stáhněte nití, obalte v mouce, vejci a strouhance a osmažte na oleji dozlatova. Podávejte s brambory a zeleninovým salátem, s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat