11. ledna 2010

Sójové karbanátky

150 g soji, 2 housky, hrnek mleka, 3 vejce, 30 g slaniny, 1 cibule, 4-6 strouzku cesneku, sul, pepr, majoranka, strouhanka, tuk na smazeni
 
Namocenou soju, kterou jsme predtim prebrali a proplachli, uvarime domekka a scedime. Smichame ji s vymackanymi, v mlece namocenymi houskami a spolecne umeleme. Zvlast si rozskvarime na kosticky nakrajenou slaninu a dozlatova na ni osmazime jemne nasekanou cibuli a cesnek. Spolu se dvema rozmichanymi vejci je pridame k rozemlete hmote, osolime, opeprime, pridame majoranku a vse dobre promichame. Delame male karbanatky, ktere obalujeme v rozslehanem vejci a potom ve strouhance a po obou stranach usmazime dozlatova v rozpalenem oleji. Podavame s bramborovou kasi a se zeleninovym salatem.

Žádné komentáře:

Okomentovat