V 1/2 l vody rozvarime 2 kostky masoxu, prelijeme platky, nechame 30 minut odlezet. Zcedime, vymackame. Nalev nevylejeme. Nakrajime 5 dkg slaniny bez kuze, rozskvarime v kastrole, pridame cca 5 dkg masla, 2 stredni, drobne nakrajene cibule, zesklovatime, pridame sojove platky a koreni: 3 bobkove listy, asi 3-4 kulicky jalovce, pepre a noveho koreni. Podlijeme nalevem zbylym z nalozenych platku a asi 30 minut dusime pod poklickou, obcas michame. Lzickou vybereme pokud mozno vsechno koreni, trochu zahustime moukou, podle chuti prisolime. Jako priloha je nejlepsi opet ryze. A zkuste podavat s jerabinkovym kompotem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat