15. ledna 2010

Pikantní čočka se sardelovou pastou

400 g cocky, bobkovy list, spetka tymianu, 1 sterilovana okurka, 1 cibule, trocha sardelove pasty, trocha kaparu, 6 strouzku cesneku, sul, pepr, petrzelka, 40 g tuku, 30 g hladke mouky, ocet nebo citronova stava

Cocku prebereme, proplachneme studenou vodou a v mirne osolene vode uvarime domekka s bobkovym listem a tymianem. Na tuku zpenime nadrobno nakrajenou cibuli a prolisovany cesnek, zaprasime moukou, zasmazime, zredime vyvarem z cocky, pridame sardelovou pastu, oplachnute a rozsekane kapary, na kosticky nakrajenou okurku a dobre povarime. Do omacky dame mekkou cocku, podle chuti osolime, opeprime, primichame nasekanou petrzelku a dochutime octem nebo citronovou stavou. Solime opatrne, protoze sardelova pasta a kapary byvaji dost slane. Pikantni cocku podavame s volskymi oky poparasenymi mletou palivou paprikou nebo s opecenou uzeninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat