10 dkg mrkve, tři jablka, dvě lžíce oleje, 20 dkg sterilizovaných červených fazolí, tři cibule, dva stroučky česneku, bobkový list, půl litru zeleninového vývaru, 7 dkg rajčatového protlaku, jednu lžičku ostré hořčice, dvě lžíce octa, sůl a pepř
Na lžíci oleje opékáme asi 5 minut fazole, pak je opláchneme studenou vodou a dáme okapat. Rozpálíme troubu na 180°C, cibuli a česnek drobně nakrájíme spolu s bobkovým listem a zlehka osmažíme. Přidáme fazole a vývar přivedeme k varu. Umícháme rajčatový protlak s octem a hořčicí a a přimícháme do fazolové směsi. Mrkev a jablko oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka, jablko rozčtvrtíme odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky a dáte podusit. Zlehka podušenou zeleninu přidáme k fazolím, opepříme, osolíme, přeložíme do ohnivzdorné mísy a přikryté alobalem pečeme 30 minut.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat