12. ledna 2010

Těstoviny s pórkem a žampiony

1/2 kg pórku nakrájeného na kolečka,  30 dkg nakrájených žampionů, jeden bobkový list, 5 dkg margarínu, 5 dkg hladké mouky, 1/2 litru polotučného  mléka,  2 lžíce natrhané čerstvé pažitky, černý pepř, 1/2 kg čerstvých těstovin linguine nebo tagliatelle

Pórek se žampiony a bobkovým listem necháme dusit v páře nad vroucí vodou 10 - 15 minut doměkka. V hrnci rozpustíme margarín, přisypeme do něj mouku a za pravidelného míchání připravíme jíšku. Hrnec sejmeme ze sporáku a postupně do něj přiléváme mléko. Poté jej vrátíme znovu na sporák a za pravidelného míchání necháme směs zhoustnout. Snížíme teplotu a mléko a jíšku vaříme na mírném plameni a další 2 minuty. Přisypeme zeleninu, pažitku černý pepř a necháme vše prohřát. Mezitím uvaříme podle návodu těstoviny al dente. Slijeme je, nasypeme zpátky do hrnce a promícháme s pórkovo-žampionovou omáčkou. Pokrm ozdobíme čerstvou pažitkou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat