14. ledna 2010

Guláš z hub a paprik

8 dkg tuku, 2 větší cibule, talíř houbové směsi, sůl, kmín, paprika sladká, 1/4 kostky masoxu, 5 zelených paprik, 1/8 l kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, lžíce rajčatového protlaku

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné nakrájené houby, sůl, kmín, papriku, podlijeme vřelou vodou, přidáme masox a dusíme. K houbám přidáme spařené sloupnuté papriky nakrájené na kousky. Když jsou houby a paprika měkké, přidáme utřený česnek a vše zalijeme kysanou smetanou, do které rozkvedláme mouku, chvilku podusíme a můžeme zaprášit moukou. Místo smetany lze dát rajčatový protlak nebo kečup. Podáváme s chlebem nebo s bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat