15. ledna 2010

Čočkový salát s jablky a ořechy

200 g cervene cocky, 200 g velkozrnne hnede cocky, 1 hrnek instantniho zeleninoveho vyvaru, 1 hlavka salatu, 4 jablka, salek jablecneho mostu, 2 lzice ovocneho octa, sul, pepr, 4 lzice kvalitniho oleje, 50 g pulek vlasskych orechu

Oba druhy cocky uvarime v lehce osolene vode domekka, cervenou cocku varime asi 10 minut, klasickou hnedou cocku asi 40 minut. Cocku dame vychladnout. Omyty salat nakrajime na prouzky. Jablka nakrajime na platky a odstranime jadrince. Cocku dame poradne okapat. Vse promichame. Smichame jablecnou stavu, ocet, pepr, pripadne spetku cukru. Pridame kvalitni rostlinny olej. Zalivkou doplnime salat. Nakonec posypeme pulkami vlasskych orechu. Podavame jako predkrm pri slavnostnim menu nebo jako samostatne jidlo seslanym pecivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat