15. ledna 2010

Čočkový salát s polníčkem

1 kostka masoveho vyvaru, 100 g cocky, 4 lzice bylinkoveho octa, 3 lzice kvalitniho oleje, pepr, 4 rajcata, 200 g polnicku, 100 g anglicke slaniny, 1 platek toastoveho chleba

Svarime 300 ml vody s kostkou vyvaru. Prisypeme prebranou a opranou cocku a varime asi 20 minut. Nechame vychladnout. Prilijeme ocet, olej a opeprime. Rajcata sparime vrelou vodou a oloupeme slupku. Duzinu nakrajime na kosticky. Polnicek opereme a osusime. Slaninu nakrajime na kosticky a vyskvarime ji. Krupave kosticky vyjmeme z tuku. Toastovy chleb nakrajime na kosticky a dozlatova opeceme v tuku, ktery pustila slanina. Smisime rajcata s polnickem. Do salatove misy narovname cocku, na ni ozdobne rozlozime salat s rajcaty a posypeme vyskvarenou slaninou. Nakonec posypeme opecenymi krutony.

Žádné komentáře:

Okomentovat