15. ledna 2010

Vepřové kotlety s čočkou

750 g veprovych kotlet, sul, kmin, cesnek, na pripravu cocky: 250-300 g cocky, kousek masla, 1 cibule, 30 g hladke mouky, citronova stava, sul, pepr, kousek tuku

Maso omyjeme, osolime, posypeme kminem, potreme prolisovanym cesnekem, vlozime do pekace. Za obcasneho podlevani peceme asi 90 minut. Upecene maso nakrajime na platky. Prebranou cocku proplachneme studenou vodou a v mirne osolene vode uvarime domekka. Mezitim si pripravime maslovou jisku s cibulkou, pridame ji k cocce, zamichame, dosolime a jeste povarime. Ochutime citronovou stavou, peprem, cocku upravime na misu k masu a muzeme posypat cibulkou, kterou jsme nasekali a usmazili na kousku tuku. Ozdobime platky rajcat a platky sterilovane okurky.

Žádné komentáře:

Okomentovat