13. ledna 2010

Svíčková na smetaně

500 g zadního hovězího,25 g slaniny,150 g kořenové zeleniny,1 cibule,tuk na smažení,sůl, pepř, nové koření, bobkový list, tymián,trochu octa,25 g másla,75 g hladké mouky,250 ml smetan

Opláchnuté hovězí maso protkněte slaninou a osolte. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájejte na plátky, mírně osmahněte na tuku, přidejte maso, krátce je v základu opečte a mírně podlijte vodou. K masu přidejte rozdrcený pepř, nové koření, bobkový list a tymián, kápněte trochu octa a dejte dusit nebo přikryté poklicí péct do trouby. Během dušení maso obracejte a podlévejte vodou. Měkké maso vyjměte, šťávu,zahustěte světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky, rozřeďte smetanou, rozšlehejte a nechte důkladně provařit. Omáčku proceďte a dochuťte. Jako přílohu dejte 4 knedlíky dle klasického receptu.

Žádné komentáře:

Okomentovat