14. ledna 2010

Zapečené hranolky

1 balíček zmrazených přesmažených bramborových hranolků (1 kg), olej na potření plechu, sůl, 20 dkg šunky nebo šunkového salámu v celku,  20 dkg sýra v celku, kečup na polití, jemně pokrájená řeřicha, pažitka, mladá cibulová nať nebo petrželka na posypání, rajčata, papriky a okurky na obložení

Hranolky rozložíme na olejem potřený, rozehřátý plech a v dobře vyhřáté troubě opečeme dorůžova. Poté je osolíme a promícháme na tenké nudličky pokrájenou šunkou nebo šunkovým salámem. Směs rozložíme do pekáče, posypeme nastrouhaným sýrem a prudce zapečeme až se sýr roztaví.  Na talířích polijeme zapečené hranolky kečupem, posypeme řeřichou nebo jinými zelenými bylinkami a obložíme zeleninou 

Žádné komentáře:

Okomentovat