11. ledna 2010

Sója s houbami a rýži

100 g soji, 2 cibule, 3 strouzky cesneku, 1 bobkovy list, 100 g hub, lzice masla, petrzelova nat, sul, lzice oleje, 100 g ryze, sojova omacka

Prebranou, propranou a namocenou soju uvarime s jednou cibuli, cesnekem a bobkovym listem domekka, scedime, prisady odstranime. Mezitim na masle podusime ocistene a na platky pokrajene houby, k nimz pridame sul a jemne nasekanou petrzelku. Zvlast v kastrolku na oleji zesklovatime nadrobno nakrajenou cibuli, pridame prebranou a proplachnutou ryzi a prelijeme ji dvojnasobnym mnozstvim vody, do niz pridame kavovu lzicku sojove omacky. Lehce vmichame uvarenou a scezenou soju a podusene houby, osolime a spolecne dusime, dokud se vsechna voda neodpari. Podavame se zeleninovym salatem.

Žádné komentáře:

Okomentovat