13. ledna 2010

Nízkokalorické vepřo, knedlo, zelo

400 g libového vepřového,1 větší cibule,200 ml vody nebo bílého vína,sůl, pepř,
Na zelí:1 střední hlávka zelí,10 g tuku,1 velká cibule,2 kostky cukru,2 lžíce octa,sůl, kmín


Maso osolte, opepřete, vložte do pekáče, obložte drobně pokrájenou cibulí, podlijte vodou nebo vínem,jak kdo má rád, pekáč přiklopte a pečte zhruba půl hodiny. Je-li třeba, podlévejte maso v průběhu pečení pouze horkou vodou.Když je maso měkké,pokrájejte je na porce a můžete servírovat.Hlávku zelí nakrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky, dejte do hrnce, zalijte vodou a duste do měkka. Na tuku zpěňte cibuli, přidejte měkké zelí,do kterého přidáte cukr, ocet, sůl, kmín a dál už nevařte.Podávejte s houskovým knedlíkem.


Žádné komentáře:

Okomentovat