400 g libového vepřového,1 větší cibule,200 ml vody nebo bílého vína,sůl, pepř,
Na zelí:1 střední hlávka zelí,10 g tuku,1 velká cibule,2 kostky cukru,2 lžíce octa,sůl, kmín
Maso osolte, opepřete, vložte do pekáče, obložte drobně pokrájenou cibulí, podlijte vodou nebo vínem,jak kdo má rád, pekáč přiklopte a pečte zhruba půl hodiny. Je-li třeba, podlévejte maso v průběhu pečení pouze horkou vodou.Když je maso měkké,pokrájejte je na porce a můžete servírovat.Hlávku zelí nakrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky, dejte do hrnce, zalijte vodou a duste do měkka. Na tuku zpěňte cibuli, přidejte měkké zelí,do kterého přidáte cukr, ocet, sůl, kmín a dál už nevařte.Podávejte s houskovým knedlíkem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat